DUURZAAMHEID

Help uw groene ambities verwezenlijken

DUURZAAMHEID

Helpt uw groene ambities verwezenlijken

Climat Screen draagt bij aan het verduurzamen van uw kantoor en kan daarmee uw groene ambities helpen verwezenlijken. TNO heeft het gedrag van Climat Screen achter HR++glas vergeleken met HR++glas zonder zon- of helderheidswering. HR++glas is vergelijkbaar met een ‘Warmeschutz-glas’ van type HERO-PLUS S 1,4 met een opbouw van 6 mm glas, 16 mm spouwbreedte, 4 mm glas.

  • Het HR++glas zonder zonwering laat
    63 procent van de energie in het zonlicht naar binnen. Hetzelfde glas met daarachter een Climat Screen laat nog maar 24 procent van de energie in het zonlicht naar binnen.
  • Het HR++glas laat 77 procent van het zichtbare zonlicht door. Een combinatie van HR++glas met een Climat Screen laat
    1 procent van het zichtbare licht naar binnen.
  • Een voorbeeld dat de besparing verduidelijkt: in het geval van beglazing met een oppervlak van 3,8 m2, met een buitentemperatuur van -10 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, verliest een HR++beglazing 173 W. Hetzelfde type beglazing met een gesloten Climat Screen verliest slechts 123 W. Mét Climat Screen verliest de beglazing dus
    50 W minder warmte.

Bron: ir. R. de Brouwer | Evanston consulting

Zonlicht bestaat uit ultraviolette straling (uv), zichtbaar licht en infrarode warmtestraling. Zonlicht dat het aardoppervlak bereikt, bestaat voor de helft uit zichtbaar licht, voor 45 procent uit infrarode (warmte)straling en voor 5 procent uit onzichtbare ultraviolette straling (uv-straling). Deze zonnestraling, die door beglazing een gebouw binnenkomt, wordt geabsorbeerd door meubels, vloer en wanden in het interieur. De temperatuur van deze objecten stijgt daardoor. De objecten stralen die warmte vervolgens uit als infraroodstraling, met als gevolg dat de ruimte steeds warmer wordt.

Green Key Approved

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Campings, vakantieparken, hotels, restaurants, vergader- en congreslocaties met een Green Key-certificering doen er alles aan om duurzaam te ondernemen en het milieu minder te belasten. Climat Screen is Green Key approved in de categorie Energie en daarmee officieel Green Key leverancier. Dat betekent dat de daglichtfiltersystemen van Climat Screen een bijdrage leveren aan de verduurzaming van deze sector en meetellen in de certificeringscriteria van Green Key. Als u meer wilt weten over Green Key, dan vindt u hier meer achtergrondinformatie. Bent u reeds Green Key-certificaathouder, kijk dan in het ledengedeelte onder Etalage.

Climat Screen heeft effect op de verwarmingsbehoefte, koelbehoefte en verlichtingsbehoefte