SPONSORING

SunFolie-Techniek stapt aan boord bij roeiteam Dutchess of the Sea 

SunFolie-Techniek is sponsorpartner, samen met Forest Group en Unifloor, van het dames roeiteam Dutchess of the Sea uit Deventer. Het roeiteam gaat vanaf 12 december in hun roze roeiboot de oceaan over om geld op te halen voor ALS en Plastic Soup Foundation.

The Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeirace ter wereld, gaat van La Gomera (Canarische Eilanden) naar Antigua in de Caraïbische Zee. De roeisters leggen bijna 5000 km af over de open oceaan. De meest extreme weerscondities trotserend, slag voor slag, twee uur op en twee uur af. 

Support your locals
Naast een intensieve voorbereiding bleek het vinden van sponsors ook geen sinecure. Door COVID-19 was het bedrijfsleven terughoudend. De drie sponsorbedrijven zijn onderdeel van het familiebedrijf Bosgoed Holding dat opgericht is door Henk Bosgoed uit Schalkhaar. Dion Bosch, directeur van SunFolie-Techniek namens de drie organisaties: “Toen het roeiteam bij ons aanklopte hebben we de koppen meteen bij elkaar gestoken en snel geschakeld. Juist in deze roerige tijd verdient een prachtige uitdaging als deze een steuntje in de rug.” Astrid Janse van Dutchess of the Sea: “We zijn enorm blij met deze belangrijke sponsors. Hoe mooi is het dat juist nu lokale bedrijven hun nek willen uitsteken.” 

Duurzaam ondernemen
De wijze waarop de dames de oceaan oversteken is niet alleen de sportiefste, maar ook de groenste manier. Dion Bosch: “Het damesteam legt met hun duurzame prestatie en de ondersteuning van de Plastic Soup Foundation een mooie link naar duurzaam ondernemen. Iets waar wij als familiebedrijf ook druk mee bezig zijn. Zo biedt SunFolie-Techniek binnenzonwering met een hoge isolatiewaarde. Unifloor produceert op haar beurt steeds meer ondervloeren die recyclebaar zijn en dragen de producten een FSC-label dat instaat voor het feit dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Forest Group, leverancier van gordijnrailsystemen, is op dit moment bezig om het verpakkingsmateriaal te verduurzamen.”

De Dutchess verwachten in de week van 19 januari over de finishstreep te komen in de Caraïbische Zee.

Volg de roeisters tijdens hun avontuur: dutchessofthesea.com

Het team Dutchess of the Sea roeit de oceaan over om geld op te halen voor ALS en Plastic Soup Foundation. Klik voor meer informatie of om te doneren op de nevenstaande logo's