WERKING CLIMAT SCREEN

Volledige controle over het klimaat in uw gebouw

WERKING CLIMAT SCREEN

Volledige controle over het klimaat in uw gebouw

Conventionele raamdecoratie absorbeert de energiestraling die door het glas naar binnen komt en geeft die warmte af aan de omgeving.Climat Screen weerkaatst een groot deel van het zichtbare licht en de infrarode en uv-straling, waardoor de ruimte veel minder opwarmt.

TNO-testen hebben aangetoond dat Climat Screen wat betreft warmtetoetreding optimaal functioneert. De folie van het daglicht-filtersysteem reflecteert zonlicht met maximaal 80 procent, waardoor het binnen lekker koel blijft. 

Daarnaast neemt de K-waarde van het glas bij gebruik van Climat Screen toe met circa 30 procent. Dit betekent dat de warmte-uittreding, via het glas naar buiten toe, drastisch wordt beperkt. Dat komt omdat tussen raam en folie een stilstaande luchtlaag blijft bestaan, die zorgt voor isolatie (25 tot
30 procent minder warmteverlies). Het resultaat is in de zomer een heerlijk koele ruimte en in de winter een aangenaam warme ruimte.

Koel in de zomer, behaaglijk in de winter

Mooie natuurlijke lichtinval

Het grote voordeel van Climat Screen is dat het de ruimte niet verduistert, maar wel alle mogelijke hinderlijke schitteringen, weerkaatsingen in beeldschermen, whiteboards en digitale schoolborden wegneemt. Bovendien kunnen de gebruikers de hoeveelheid licht zelf reguleren. Dit levert een prettige omgeving op, waarin mensen ongehinderd hun werk kunnen doen en minder snel vermoeid raken.

Climat Screen is leverbaar met verschillende type folies, afhankelijk van de behoefte aan meer of minder lichtdoorlatendheid en doorzicht naar buiten. Ook is er een verduisterende uitvoering leverbaar voor waar dit eventueel nodig is. Denk hierbij aan ruimtes waar video- of beamerpresentaties worden gegeven, of ruimtes waar privacy gewenst is. Het bijkomende voordeel is dat het buitenaanzicht bij ieder folietype hetzelfde is.

U kunt de hoeveelheid licht die binnenvalt zelf reguleren en daarmee schitteringen voorkomen.

Goed afleesbare beeldschermen zonder hinderlijke schitteringen